Successen

In 1997 bestond de buurtschap Mander 1200 jaar. Dit was voor ons een reden in het kader van deze festiviteiten, als grootste vereniging, een zeer sportief weekend te organiseren.
De zaterdag werd gevuld met wedstrijden voor de schooljeugd en de parochianen van Vasse, Mander en Hezingen.
De zondag stond in het kader van een aanval op het wereldrecord veldklootschieten. Deze wedstrijd was reeds enkele keren eerder verschoten, waarbij het wereldrecord bij de heren in handen was van de K.V. Reutum.
Bij de dames was nog nimmer een wereldrecord gevestigd over 100 schoten.

Door de K.V. Mander werd een wedstrijd georganiseerd, waarbij de heren de K.V. Reutum uitdaagden en de dames de K.V. Harbrinkhoek. Het waren twee spannende wedstrijden, waarna er twee nieuwe wereldrecords werden gevestigd.
Bij de heren werd een afstand overbrugd van 15.300,03 m en bij de dames 10.386,86 m.
Dit betekent een gemiddelde van 153 m respectievelijk 104 m per schot. Een record, dat tot op heden nog niet geëvenaard is.

oorkonde

Natuurlijk hoort hier een eervolle vermelding bij in het Guinness Record Boek.
In 2000 was het dan wederom feest. Eens in de vier jaar wordt er een Europees kampioenschap klootschieten gehouden. De K.V.Mander had tot op dat moment, bij de senioren, nog nooit Europees kampioenen in haar midden gehad. Bij de jeugd was dat in het verleden éénmaal gelukt.
Van 1 tot en met 6 juni 2000 vonden in het Duitse Meldorf de Europese kampioenschappen plaats.
De Nederlandse equipe kon na afloop, in een een enorme feestvreugde huiswaarts keren. Men had namelijk twee “Ëuropameisters” in haar midden. Beiden afkomstig uit Mander en lid van de K.V. Mander.

kampioenen

Zoals het hoort ook hier een grote receptie om beide kampioenen te huldigen. Dit vond enkele dagen later plaats bij de Watermolen Bels te Mander.

Naast de individuele successen kennen we ook de succesvolle teams binnen de K.V. Mander. De NKB-cup is door de verschillende teams al meerdere malen meegebracht naar Mander. Op bijgaande foto staan de drie succesvolle teams, na afloop van de NKB veldcup van 1995. Deze wedstrijden werden gehouden in Lattrop. Op de achtergrond staat het oude clubcafé “Booyink-Marie”.

nkbcup